Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2024

Викрито недобросовісних підрядників, які наживались на бюджетних коштах, ремонтуючи сільські амбулаторії

Прокурори продовжують системну роботу з викриття та притягнення до відповідальності осіб, протиправні дії яких  завдають збитків державному бюджету.

За процесуального керівництва прокурорів Новоукраїнської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору одного із кропивницьких товариств за фактом заволодіння майном шляхом зловживання та службового підроблення (ч.2 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).
 
За даними слідства,  підозрюваний у 2018 році виграв тендер з будівництва сільської лікарської амбулаторії у селі Панчево Новомиргородської громади.  Здійснюючи будівельні роботи заволодів бюджетними коштами, призначеними на ремонт цього закладу здоров’я. Підрядник  умисно включив до звітної документації неправдиві відомості щодо переліку робіт та послуг, які ним виконані не були, спричинивши обласному бюджету збитків на  суму  150 тис гривень.

Триває розслідування.
 
Аналогічне кримінальне правопорушення прокурорами вказаної прокуратури розслідувано та скеровано до суду.  Йдеться про ремонт сільської  амбулаторії у с. Капітанівка, де недобросовісний підрядник заволодів 100 тис грн бюджетних коштів (ч.2 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).
На лаві підсудних також колишній посадовець Кіровоградської облдержадміністрації, який здійснив службову недбалість при перевірці обсягів робіт та матеріалів об’єкта будівництва  (ч.1 ст.367 КК України).
 
Досудове розслідування - Новоукраїнський РВП ГУНП в області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 99