Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2024

Зайняв посаду у незаконному правоохоронному органі та розробляв статут радикальних громадських організацій

Херсонський «правоохоронець» сприяв військовим формуванням рф у забезпеченні правопорядку в окупованому м.Нова Каховка та  підіймав на флагштоці міста так званий «прапор перемоги».

За  публічного обвинувачення прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури визнано винним у злочині проти основ національної безпеки мешканця Херсонщини (ч.7 ст.111-1 КК України).
Вирок суду – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прокурором у ході судових слухань доведено, що з  початку окупації засуджений, перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонщини, маючи проросійські погляди та критичне ставлення до діючої законної влади в Україні, добровільно зайняв посаду у незаконному правоохоронному органі, так званій «поліції м.Нова Каховка». 
 
У межах своїх службових повноважень здійснював патрулювання території міста, у форменому одязі зі зброєю разом з іншими "поліцейськими" та представниками збройних формувань рф, а також вчиняв інші протиправні дії в інтересах окупаційної влади, що здійснюються від імені та за стандартами держави-агресора.
Так, перебуваючи  у складі  незаконного органу правопорядку, особисто викрадав з числа місцевих мешканців активістів з проукраїнською позицією, волонтерів, учасників АТО, а також незаконно позбавляв їх волі та завдавав їм моральних та фізичних страждань.
 
Окрім того ним було розроблено та розповсюджено статут так званої ГО  «Народное единство» ультраправого радикального спрямування, що діяла згідно нормативних актів псевдоутворень «Херсонської, Донецької та Луганської народних республік».
 
Судовий розгляд здійснювався в порядку спеціального судового провадження ("in absentia").


кількість переглядів: 101