Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2024

Кропивничанин намагався вивезти за кордон запчастини до військових літаків

Мова йде про спробу незаконного вивезення за межі України обладнання для українських винищувачів МІГ-29.  Наразі ділка судитимуть.

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури  затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно  мешканця Кропивницького за фактом порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю   (ч.1 ст.333 КК України).
 
За даними досудового розслідування 27-річний кропивничанин з метою заробітку займався пошуком серед військовослужбовців регіону різноманітних запчастин задля подальшого продажу їх за кордон.  Оперативники задокументували пересилання обвинуваченим через митний кордон України до Республіка Польщі товарів військового призначення.
 
Чоловік  намагався відправити за межі  країни запчастини до оптико-електронної системи багатоцільового винищувача МІГ-29. При цьому дозволу від Державної служби експортного контролю України, на здійснення міжнародних передач таких товарів,  як того вимагає чинне законодавство України, не мав.
 
Під час обшуку  за місцем  проживання фігуранта справи було вилучено компʼютерну техніку, телефон та поштові квитанції про відправку товарів.
 
Документування протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області за сприяння Львівської митниці ДМСУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 108