Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2024

Пропонував підприємцям свої «послуги» з безперешкодного оформлення митних вантажів

Перед судом постане колишній посадовець Держпродспоживслужби.

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування за обвинуваченням у зловживанні впливом колишнього керівника підрозділу Південного міжрегіонального Головного управління Держпродспоживслужби (ч.2 ст.369-2 КК України).
 
За даними слідства службовець тривалий час обіймав  вищевказану посаду у підрозділі Держпродспоживслужби. У подальшому, коди змінив сферу діяльності,  продовжував використовувати здобуті службові зв'язки з корисливою метою.  Фігурант справи підшукував підприємців, які звертались щодо оформлення дозвільних документів на вивіз за кордон сировини тваринного походження та пропонував останнім свої послуги. Обвинувачений переконував їх, що за грошову винагороду «закриватиме» їм питання щодо швидкого та безперешкодного одержання необхідних дозвільних документів. Ці «послуги» держслужбовець оцінив у 30 тис грн щоквартально.  Окрім того, ще окремо  у 100 доларів США було визначено  ціну за видачу одного дозвільного сертифіката.
 
За  скоєне  обвинуваченому загрожує покарання  у виді  штрафу або позбавлення волі  на строк  від двох до п’яти років.
 
Досудове розслідування  - ДБР, оперативний супровід  -  УСБУ в  області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 80