Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2023

Жителя Кіровоградщини, який служить в незаконному формуванні "днр", судитимуть за держзраду

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду  обвинувальний акт стосовно  жителя Знам’янки за  фактом державної зради ( ч.2 ст.111 КК України). Обвинуваченому загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними досудового розслідування, 42-річний житель Знам’янки воює на боці ворога та бере активну участь у військовій агресії проти України. Чоловік перебуває на тимчасово окупованій території Донеччини з 2014 року. Він добровільно вступив до лав незаконного збройного формування так званої "днр" і наразі  служить в «отдельной мотострелковой Донецкой бригаде имени первого главы ДНР». Зокрема, зрадник входить до складу бойовиків «тактической группы «Оплот» та обіймає там  посаду корегувальника вогню артилерійського озброєння.
Досудове розслідування - Управління СБУ в області.
Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 745