Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2023

На захисті національної безпеки: з початку війни прокурори Кіровоградщини активно викривають ворожих поплічників

З початку повномасштабного вторгнення за процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури розслідувано  та скеровано до суду  56 обвинувальних актів щодо прихильників "русского мира", зрадників України та колаборантів.

Сьогодні прокурори докладають максимум зусиль аби фігуранти справ понесли справедливе покарання. По усім злочинам проти основ національної безпеки прокурори  вимагають у судах для обвинувачених максимального покарання.

Держзрада (ст.111 КК України)
За державну зраду судитимуть  мешканця Кіровоградщини, який перебуваючи на окупованій території Київщини, надавав представникам збройних сил рф дані щодо місць розташування сил територіальної оборони та ЗСУ, блок-постів та займався мародерством. Зраднику загрожує довічне позбавлення волі.
 
Розпочалися судові слухання за обвинуваченням мешканки Миколаївщини за фактом державної зради.  Зрадниця за винагороду під час окупації надавала ворогу відомості щодо учасників АТО та патріотично налаштованих активістів.  За її наводкою російські військові позбавили життя  двох  українських патріотів. Обвинувачена перебуває  під вартою. За скоєне їй загрожує довічне позбавлення волі.
 
На активній стадії судового розгляду  перебуває обвинувальний акт щодо кропивничанина, який виступив у ролі коректувальника ракетного удару. 41-річного обвинуваченого, який працював в інтересах держави-агресора, затримали безпосередньо на місці злочину, під час встановлення GPS-трекеру на  трансформаторну підстанцію в Кропивницькому.
 
Колабораційна діяльність (ст.111-1 КК України)
Одинадцять обвинувальних актів скерували до суду  прокурори Кіровоградщини стосовно осіб, які добровільно пішли на співпрацю з ворогом, здійснювали колабораційну діяльність на територіях Запорізької, Херсонської та Луганської областей.
Триває суд над п’ятьма херсонськими правоохоронцями, отаманом козацтва, який  служить у  незаконному воєнізованому формуванні на окупованій території Запорізької області, двома жінками з Херсонщини, що зайняли посади у незаконних органах влади, та, «главой гражданской администрации».
 
Глорифікація (436-2 КК України)
Більша частина розслідуваних проваджень скеровано до суду за фактами  Глорифікації. Тут фігуранти виправдовували та визнавали правомірною збройну агресію російської федерації проти України, поширюючи на своїх сторінках у соцмережах Інтернету пости, у яких схвалювали агресивні дії російських окупантів та звинувачували Україну у розв’язуванні війни проти рф.
 
На сьогодні, прокурори здійснюють процесуальне керівництва ще у 50  кримінальних провадженнях щодо злочинів проти основ національної безпеки.
 
На завершальній стадії розслідування  справа за підозрою  у держзраді 21-річної дівчини, яку затримали під час фільмування підприємства оборонпрому. Підозрювана здавала ворогу дані про військову та критичну інфраструктуру не лише Кіровоградщини, а ще й Полтавської області. Жінка перебуває під вартою.
Триває слідство за фактом вчинення державної зради мешканцем Олександрівки, який  за власним бажанням вступив до лав незаконних збройних формувань "днр", приймав участь у бойових діях на боці ворога та дослужився до звання командира мотострілецької роти.
Системна та послідовна робота прокурорів на ниві захисту  національної безпеки держави   триває.

кількість переглядів: 912