Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2023

Підробив дані на право власності на державні землі: повідомлено про підозру державному реєстратору

За процесуального керівництва Знам'янської окружної прокуратури державному реєстратору, який за неправомірну вигоду відчужив державні землі, повідомлено про підозру у зловживанні повноваженнями та несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в автоматизованих системах (ч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

В ході слідства встановлено, що у 2021 році державний реєстратор здійснив несанкціоновані реєстраційні дії в  Державному реєстрі речових прав. Підозрюваний вніс у систему неправдиві відомості про нерухоме майно та незаконно відчужив на користь садівницького товариства землі, які знаходились у комунальній власності сільської ради.  Мова йде про дві земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею 14 га, вартість яких становить майже 900 тис гривень.
Відзначимо, що підприємливий реєстратор проходить обвинуваченим ще у кількох   справах за вчинення  аналогічних злочинів. Наразі обвинувальні акти перебувають на розгляді суду.
Досудове розслідування здійснюється слідчими Знам'янського ВП Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 887