Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2023

«Ваш син є винуватцем ДТП, терміново потрібні кошти»: на Кіровоградщині за шахрайство судитимуть членів ОЗГ

Трьох членів організованої злочинної групи, на чолі з «смотрящим», які, відбуваючи покарання у виправній установі, вчинили низку шахрайських дій, судитимуть. Жертвами  шахраїв стали громадяни  у семи регіонах країни.

За даними слідства, організатором злочинної групи виявився так званий «смотрящий» за установою, неодноразово засуджений місцевий мешканець. До протиправної діяльності залучив ще двох осіб, які відбували покарання у цій ж установі. Працювало злочинне тріо за класичною шахрайською схемою. Телефонували потенційним жертвам, представлялися родичами чи знайомими та повідомляли, що їх син (донька, онук) потрапив у ДТП, смертельно травмував людину, необхідно терміново перерахувати грошові кошти на вказану карту. Ще версії шахраїв – кошти потрібні на термінову операцію, або ж погашення грошового кредиту.
Географія шахрайських дій  фігурантів справи вражає: жертвами злочину  стали жителі Кіровоградської, Харківської, Київської, Львівської, Закарпатської, Хмельницької та Миколаївської областей.
Розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 190  (Шахрайство) КК України завершено. Обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Досудове розслідування здійснювали слідчі  СУ ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід - управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області ДСР Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 971