Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2023

Переправляли через державний кордон псевдоволонтерів - повідомлено про підозру мешканцю Києва (ФОТО)

За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області викрито чергову схему нелегального переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон під час воєнного стану.

За даними слідства, організатором незаконної діяльності був мешканець столиці. Він сприяв військовозобов’язаним громадянам України перетинати кордон під виглядом волонтерів. Зокрема, реєстрував ухилянтів у системі “Шлях” водієм-волонтером. Вартість таких “послуг” за одну особу становила 4,5 тис доларів США.
Затримали чоловіка під час отримання  грошових коштів. Йому уже повідомлено про підозру  за ч.3 ст.332  КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявлено та вилучено документи та оргтехніку з доказами протиправної діяльності.
Наразі  правоохоронними органами проводяться заходи по викриттю інших осіб, які можуть бути причетними до нелегального переправлення осіб призовного віку за кордон.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Кропивницького районного управління  поліції ГУНП України  в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 887