Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2023

Прокуратура через суд зняла обтяження у користуванні об’єктом культурної спадщини

    Мова йде про  пам’ятку архітектури та монументального мистецтва «Колишній особняк кінець 19 століття», що розташована в обласному центрі по вул. В. Чорновола. 

За втручання Кіровоградської обласної прокуратури судом знято, а державним реєстратором внесено запис до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про зняття обтяження з пам’ятки архітектури та монументального мистецтва місцевого значення з найменуванням «Колишній особняк кінець 19 століття», загальною площею 713 кв.м, вартістю 3 494 тис. грн, яка розташована в м. Кропивницькому по вул. В. Чорновола, 46/60 та належить територіальній громаді сіл, селищ і міст Кіровоградської області.
Так, прокурором встановлено, що державним виконавцем накладено арешт на об’єкт культурної спадщини з метою забезпечення виконання зобов’язань окремої юридичної особи, яка не була власником такого майна. Зазначеним порушено законні права та інтереси територіальної громади й держави по здійсненню права власності щодо комунального майна та забезпечення збереження культурного надбання для прийдешніх поколінь.
Господарським судом Кіровоградської області доводи прокурора підтримано, позов задоволено, державним реєстратором рішення суду виконано.  Відтак, обласною прокуратурою захищено інтереси територіальної громади  обласного центру шляхом усунення перешкод в користуванні пам’яткою культурної спадщини місцевого значення.
Робота органів прокуратури на даному напрямку триває.

кількість переглядів: 1360