Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2023

Переправлення ухилянтів через державний кордон до країн ЄС: на Кіровоградщині повідомлено про підозру учасникам злочинної організації

    Учасники злочинної організації у складі п’яти осіб налагодили механізм з переправлення громадян України призовного віку через державний кордон до  країн Європейського Союзу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що п’ятеро членів злочинної організації здійснювали незаконну діяльність із переправлення  осіб призовного віку з  різних областей, у тому числі і Кіровоградщини, до країн ЄС.  Для перетину держкордону зловмисники надавали “клієнтам” пакет підроблених документів. Протиправні послуги фігурантів були оцінені у 6,5 тисяч доларів США за перетин державного кордону  однією особою.
В рамках слідства задокументовано ряд епізодів протиправної діяльності членами злочинної організації. Усім учасникам схеми наразі повідомлено про підозру за  ч. 1,2 ст. 255 та ч. 3 ст. 332 КК України.
Триває слідство.
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід – УСБУ України в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1618