Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2022

11 тисяч доларів за здійснення польотів - декана Кропивницького вишу засуджено до 5 років ув’язнення з конфіскацією майна

        За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури  виконувача обов’язків декана Льотної академії НАУ визнано винним в вимаганні  та отриманні неправомірної вигоди  (ч. 3 ст. 368 КК України). Йому призначено покарання – 5 років позбавлення волі.

       Таке рішення ухвалив Кіровський районний суд, 29 листопада  2022 року. Також своїм рішенням суд позбавив його права обіймати посади, пов’язані з  виконанням організаційно-розпорядчих та  адміністративно-господарчих функцій строком на 3 роки, із конфіскацією усього майна, належного йому на праві власності.
 За послідовної та  принципової позиції прокурора суду було подано беззаперечні докази вини обвинуваченого. Зокрема, у суді доведено, що неправомірну вигоду у сумі 11600 доларів США  керівник факультету вимагав  та отримав від одного з курсантів  цього вишу, за  допущення  його до участі у навчальних польотах закладу.
Нагадаємо, спецоперацію з викриття було проведено прокуратурою області у лютому 2021 року  спільно  з співробітниками  управління ГУНП в Кіровоградській області та за  оперативного супроводу фахівців Управління  Служби безпеки  України в Кіровоградській області.
Наразі вирок суду не набрав законної сили. Триває час на апеляційне оскарження.

кількість переглядів: 1073