Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2022

Привласнив бюджетні кошти призначені на освітлення сільських вулиць

   Повідомлено про підозру керівнику товариства у  привласненні 400 тис грн бюджетних коштів  під час реконструкції мереж вуличного освітлення Первозванівської ОТГ.

За даними слідства  підозрюваний, будучи керівником ТОВ у галузі будівництва та виконання ремонтних робіт, виконував підрядні роботи  в декількох селах Первозванівської ОТГ з ремонту мереж вуличного освітлення низки вулиць.
З метою заволодіння бюджетних коштів, підозрюваний уніс до звітної документації щодо виконання договору недостовірні дані щодо якості,  кількості та вартості використаного матеріалу та обладнання. Судовою економічною експертизою встановлено, що збитки територіальній громаді, спричинені внаслідок завищення ціни на  обладнання, включеного до загальної вартості підрядних робіт по об’єкту  становить 413 тис грн.
Наразі  директору товариства повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великому розмірі) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).
Триває слідство.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 879