Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

Дві тисячі доларів США хабаря за укладання договору оренди приміщення коледжу

За корупційний злочин та підробку документів судитимуть директора і юрисконсульта Олександрійського аграрного коледжу.

Прокурори Олександрійської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора і юриста  Олександрійського аграрного  фахового коледжу за фактом одержання неправомірної вигоди та складання й видачу завідомо неправдивих офіційних документів (ч.3 ст.368, ч.2 ст.28 ч.1 ст.366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачені вимагали та отримали від місцевого підприємця неправомірну вигоду у розмірі 2 тис доларів США. Директор і юрисконсульт, діючи за попередньою змовою, за вказану суму обіцяли позитивно вирішити питання   укладання  договору оренди  приміщення навчального закладу. Для цього  ними було виготовлено підробний  договір найму разом з  додатками «акту прийому-передачі» державної будівлі, що надавав право у подальшому використовувати нежитлове приміщення гуртожитку, як житлове.
 
Юриста затримали на місці злочину на початку цього року під час отримання другої частини коштів у  сумі 1 тис доларів США. Поряд з цим кошти з першої частини знайдені під час обшуку за місцем мешкання директора коледжу.
 
Наразі фігурантам загрожує  від 5до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування - Олександрійський РВП ГУНП в області, оперативний супровід – УСБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 25