Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2021

Припинено діяльність потужного наркоугруповання на Кіровоградщині

   За процесуального керівництва  Кіровоградської обласної прокуратури викрито протиправну діяльність членів злочинної групи зі збуту особливо небезпечних наркотичних засобів на території м. Олександрія з щомісячним оборотом у 2 млн гривень  (ч. 2 ст. 307 КК України).

Як встановили слідчі у ході досудового розслідування,  організував наркоугруповання 58-річний мешканець м. Олександрія. До складу групи входило більше десяти місцевих, усі безробітні. Працювали згідно розподілених ролей. Спеціалізувалися на збуті у місті та за його межами тяжких наркотиків та психотропів: опій ацетильований, метадон, амфетамін і метамфетамін. Товар збували виключно під час особистих зустрічей і тільки за готівку.
В рамках розслідування проведено 18 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів справи. Під час обшуків вилучено півтора літра опію ацетильованого, 500 г концентрату макової соломи, метадон, метамфетамін та опій екстракційний, обріз мисливської  рушниці, телефони, банківські картки, гроші та засоби для пакування. За попередніми даними вартість вилученого становить близько мільйона гривень.
Наразі організатора та ще 7 членів групи затримано. Їм уже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
Операція з викриття проведена  співробітниками обласної прокуратури спільно  з оперативники територіального управління боротьби  з наркозлочинністю  та  слідчими слідчого управління ГУНП в Кіровоградській  області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1418