Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2021

Прокуратура повернула у власність держави сільськогосподарські землі вартістю понад 61 млн грн, які були захоплені у рейдерський спосіб

   Олександрівським районним судом задоволено дві позовні заяви Знам’янської окружної прокуратури в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру в області до державного реєстратора, чим скасовано рішення про державну реєстрацію прав на дві земельні ділянки загальною площею 93 га вартістю понад 61 млн грн.

   Мова йде про земельні ділянки сільськогосподарського призначення, розташовані на території Букварської сільської ради Олександрівського району Кіровоградщини.
   Відзначимо, що форму власності вказаних земель було  змінено  у рейдерський спосіб, що встановлено у межах розслідування  кримінального провадження. Державним реєстратором на вказані земельні ділянки зареєстровано право комунальної власності та одночасно - право оренди за фізичною особою. Як наслідок, землі вибули із власності держави, а фізична особа безпідставно набула право користування ними на умовах оренди до 2056 року.
   На даний час, прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення суду. До Державного реєстру речових праві на нерухоме майно внесені дані про припинення права оренди на вищевказані землі.

кількість переглядів: 762