Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2021

3 тисячі доларів США хабаря за непритягнення до кримінальної відповідальності: на вимаганні неправомірної вигоди викрито двох поліцейських

   За процесуального керівництва  Кіровоградської обласної прокуратури  на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 3 тис доларів США викрито начальника відділення слідчого відділу одного з районних управлінь поліції та слідчого  (ч. 3 ст. 368 КК України).

За версією слідства,  працівники поліції за попередньою змовою вимагали та одержали неправомірну вигоду у розмірі 3000 доларів США за не притягнення особи до кримінальної відповідальності за нанесення тяжких тілесних ушкоджень та подальше закриття кримінального провадження.
Під час одержання усієї суми неправомірної вигоди вказаних осіб затримано «на гарячому» в службовому кабінеті.
 Фігурантам справи повідомлено про підозру за ч.3 ст. 368 КК України. Наразі  вирішується питання щодо застосування запобіжних заходів та відсторонення їх від посад.
Досудове розслідування здійснюють слідчі  територіального управління ДБР розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід  -  Управління служби Безпеки України в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1299