Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2021

Закупівля газу для освітніх закладів Кропивницького відбувалась з порушеннями: суд апеляційної інстанції підтримав позицію ювенальних прокурорів

          Центральним апеляційним господарським судом відхилено апеляційну скаргу товариства - постачальника газу та залишено в силі рішення Господарського суду Кіровоградської області, яким задоволено позовну заяву ювенального прокурора Кіровоградської місцевої прокуратури щодо визнання недійсними 4-х додаткових угод на постачання газу освітнім закладам обласного центру та стягнення 234 тис грн безпідставно сплачених бюджетних коштів.

Підставою для заявлення позову стало те, що за результатами проведення електронного аукціону між освітнім закладом та Товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про закупівлю газу. Надалі укладено 4 додаткових угоди щодо підвищення ціни за кубометр газу. Потім сторони внесли  зміни до договору шляхом укладення  додаткових  угод безпідставно, що є порушенням ст.36 Закону України «Про публічні закупівлі».
 З аналогічних підстав у січні цього року залишено без задоволення апеляційну скаргу ще одного ТОВ та в силі рішення Господарського суду Кіровоградської області, яким задоволено позов Заступника прокурора Кіровоградської області в інтересах держави в особі Східного офісу Державної аудиторської служби України та Сектора освіти Олександрівської районної державної адміністрації,  до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю про  визнання недійсними 3-х додаткових угод та стягнення 692 тис. грн.
Робота ювенальних прокурорів у даному напрямі триває на постійній основі.

кількість переглядів: 1399