Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2021

Харків’янину, який ледь не відправив контрабандою до Російської Федерації культурну пам’ятку повідомлено про підозру

         За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Харківської області за  фактом закінченого замаху на контрабанду культурної цінності 1812 року (ч.1 ст. 201 КК України).

Слідчі встановили, шо  підозрюваний, з метою заробітку, планував перемістити на територію Російської Федерації, з приховуванням від митного контролю, культурну цінність часів Російської Імперії, замаскувавши предмет у формі  звичайного поштового відправлення. Протиправні дії чоловіка були вчасно  зупинені працівниками митниці.
Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 201  (закінчений замах на контрабанду, тобто переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю культурних цінностей) Кримінального кодексу України.
Санкцією статті за цей вид злочину передбачено покарання  від 3 до 7  років позбавлення волі.
Триває слідство.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 911