Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2021

ВИРОК: до різних видів покарання засуджено двох неповнолітніх хлопців, які до смерті забили дорослого чоловіка

Ленінський районний суд м. Кіровограда постановив крапку у резонансному кримінальному провадженні щодо двох неповнолітніх за спричинення умисних тяжких тілесних ушкоджень 53-річному чоловіку, що  призвело в подальшому до смерті  (ч.2 ст.121 КК України).

Подія мала місце у травні 2019 року в обласному центрі, у вечірній час доби. Група неповнолітніх розпивала алкогольні напої, коли до них підійшов потерпілий. Зав’язалася суперечка, у ході якої неповнолітніми нанесено чоловіку численні тілесні ушкодження в область голови та тулубу, від яких чоловік згодом помер у лікарні.
Врахувавши всі обставини справи, а також особи неповнолітніх підсудних, судом визначено різні міри покарання - одному із них 7 років 3 місяці позбавлення волі, іншому – 5 років позбавлення волі із іспитовим строком 2 роки.
До цього злочину причетний ще один малолітній хлопець. Оскільки на момент вчинення кримінального правопорушення він не досяг віку кримінальної відповідальності, суд застосував до нього примусові заходи виховного характеру, передбачені ч.2 ст. 105 КК України у вигляді поміщення до спеціальної навчально-виховної установи для дітей та підлітків строком на 2 роки.
Наразі сторонами кримінального провадження вирішується питання щодо апеляційного оскарження вироку суду.

кількість переглядів: 1563