Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2020

Працівник поліції, який скоїв смертельну ДТП, постане перед судом

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування щодо працівника поліції Компаніївського ВП ГУНП в Кіровоградській області, який підозрюється у вчиненні ДТП, у результаті якої загинула 19 річна дівчина.

Наразі обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Дії водія кваліфіковано за ознаками  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, а самепорушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.
У разі доведення вини  колишньому працівнику поліції загрожує покарання до восьми років позбавлення волі.
Подія мала місце у березні цього року, в смт Компаніївка.
За даними слідства, працівник поліції, у позаслужбовий час, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння,  керуючи власним автомобілем, грубо порушуючи правила дорожнього руху, не впорався з керуванням, виїхав за межі проїзної частини дороги та на швидкості врізався в дерево. У результаті зіткнення, пасажирка, яка сиділа на передньому сидінні  автомобіля  отримала численні тілесні ушкодження, які виявилися несумісними із життям, загинула на місці події.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1187