Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

Прокуратура Кіровоградщини підозрює керівника підприємства у привласненні понад 400 тис грн державних коштів виділених на ремонт будинку культури

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру керівнику одного з підприємств обласного центу, який привласнив державні кошти призначені для капітального ремонту сільського будинку культури.

За версією слідства, керівник приватного підприємства, на підставі договору укладеного з органом місцевого самоврядування, зобов’язувався здійснити ремонтні роботи, а саме – капітально відремонтувати покрівлю та провести внутрішнє оздоблення будинку культури в одному із сіл Устинівського району. Підприємець завищив обсяг виконаних робіт, привласнивши в такий спосіб державні кошти у розмірі 433 тис грн.
 На даний час керівнику підприємства повідомлено про підозру за ч.5 ст. 191  ( привласнення чужого майна, вчинене в особливо великому розмірі) та ч. 2 ст. 366 ( службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
Вказане кримінальне провадження розслідує  СУ Головного Управління Нацполіції в області.
 Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області             
 
      

кількість переглядів: 1459