Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2020

На Кіровоградщині правоохоронні органи упередили спробу викрадення колишнього судді Вищого господарського суду (ФОТО)

Завдяки злагодженим професійним та оперативним діям правоохоронних органів Кіровоградської області  вдалося попередити спробу викрадення  колишнього судді Вищого господарського суду з метою вимагання  з його родини грошових коштів в особливо великому розмірі.

Спецоперацію було проведено сьогодні, 18 березня, під пильним процесуальним керівництвом  прокуратури Кіровоградської області за оперативного супроводу співробітників Служби  Безпеки в області та за участі  слідчих ГУ Нацполіції в області.
 За даними слідства,  колишній керівник районного ВДАІ, з метою власного збагачення,  розробив план по викраденню колишнього високопосадовця суду з метою подальшого вимагання грошових коштів з його родини.
 Виконуючи свій  злочинний умисел щодо викрадення  судді за  місцем його мешкання та утримання його в одному з гаражів, до своєї злочинної діяльності  залучив мешканця області. Реалізовуючи злочинний план  зловмисники вимагали у співмешканки судді -  працівниці  Верховного суду України,  300 тис доларів США.
Правоохоронними органами вчинення кримінального злочину було упереджено.  Проведено імітацію щодо викрадення та зафіксовано факт вимагання грошових коштів. Затримали зловмисника після передачі коштів на території автозаправки.
 Наразі  фігуранта злочину затримано. Готується повідомлення про підозру  за ч. 4  ст.189 ( вимагання)  КК України та клопотання щодо обрання запобіжного заходу.
 У кримінальному провадженні тривають першочергові слідчі дії та встановлюється коло осіб причетних до злочину.
     
           Прес-служба прокуратури Кіровоградської області      

кількість переглядів: 1120