Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2020

Прокуратура повідомила про підозру двом особам, які підозрюються у незаконному збуті канабісу на території м. Олександрія

За процесуального керівництва Олександрійської місцевої прокуратури оголошено підозру власнику розважального закладу та його співучасниці на рахунку яких шість епізодів злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, незаконну діяльність вказаних осіб правоохоронні органи виявили у грудні 2019 року провівши контрольну закупку в одному із розважальних закладів м. Олександрії. Власник кафе-бару у співучасті з 20-річною місцевою мешканкою організував збут канабісу відвідувачам свого закладу. Загалом на рахунку цього злочинного дуету шість задокументованих епізодів незаконної діяльності у сфері обігу наркотичних засобів.
У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання вказаних осіб та за місцем знаходження суб’єкта підприємницької діяльності виявлено та вилучено велику кількість речовини рослинного походження, а саме – канабісу, уже пофасовану у паперові згортки та приготовлену для продажу. Також у підозрюваних було вилучено зброю та вибухівку.
Наразі вказаним особам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Чоловіку інкримінується ще ч. 1 ст. 263 (незаконне поводженні зі зброєю, бойовими припасами та або вибуховими речовинами) КК України.
Судом підозрюваним уже обрано запобіжні заходи: чоловіку – тримання під вартою з можливістю внесення застави, жінці – цілодобовий домашній арешт.
Санкцією інкримінованої статті за цей вид злочину передбачено покарання від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Триває досудове розслідування.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1498