Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2020

Працівник податкової підозрюється у збуті інформації про фінансово-господарську діяльність підприємців регіону

Прокуратурою Кіровоградської області оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 361-2 КК України (Несанкціоновані збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах) заступнику начальника одного з відділів Кропивницької ДПІ ГУ ДФС в області.

За даними слідства податківець не санкціоновано збув інформацію з обмеженим доступом, яка зберігалася в автоматизованих системах і була створена та захищена відповідно до чинного законодавства. Мова йде про фінансово-господарську діяльність низки суб’єктів господарювання міста та області, яку посадовець податкової збув за грошову винагороду.
Кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Миколаєві. Прокуратура Кіровоградської області здійснює процесуальне керівництво. Оперативний супровід викриття Служба безпеки в області.
Досудове розслідування триває.
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді штрафу або позбавлення волі до двох років.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1702