Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2020

На Кіровоградщині за недбалості чиновника облдержадміністрації бюджету спричинено мільйонні збитки

Під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України чиновнику Кіровоградської обласної державної адміністрації, службова недбалість якого коштувала бюджету 1,9 млн грн.

За версією слідства, при виконанні робіт з реконструкції очисних споруд в смт. Новгородка керівник підрядної організації завищив відпускну ціну на придбане устаткування та обсяг фактично виконаних будівельних робіт. В свою чергу, підозрюваний контроль за відповідністю обсягів та якості виконаних робіт проектам, технічним умовам і стандартам не забезпечив, чим спричинив тяжких наслідків державним інтересам у вигляді матеріальних збитків на загальну суму понад 1,9 грн.
Досудове розслідування триває.
Як повідомлялось раніше, іншому фігуранту вказаного злочину, а саме керівнику підрядної організації, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду..

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 457