Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2019

Прокуратура Кіровоградщини повідомила підозру посадовим особам «Ощадбанку», які привласнили вклади пенсіонерів та дітей-інвалідів на суму 2,2 млн грн

Під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області керуючому відділенням та провідному економісту одного з відділень «Ощадбанку», які організували злочинну схему привласнення коштів з поточних та депозитних рахунків клієнтів, повідомлено про підозру.

За даними слідства, керуючий районним відділенням у змові з провідним економістом протягом 2016-2018 років привласнювали кошти клієнтів банку, шляхом проведення безпідставних операцій, в тому числі безготівкового перерахування коштів з депозитних рахунків на підставні карткові рахунки за підробними документами. Загальна сума привласнених за вказаною схемою коштів склала понад 2,2 млн грн.
В результаті вказаних злочинних дій постраждало 72 особи - у переважній більшості це пенсіонери та діти-інваліди.
На даний час, організатору злочинної схеми та провідному економісту повідомлено про те, що вони підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1628