Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2017

З початку року до Кіровоградської місцевої прокуратури надійшло понад 1200 звернень

Одним з основних напрямків діяльності органів прокуратури є забезпечення реалізації конституційного права громадян на звернення, оскарження дій (бездіяльності), відновлення порушених прав і законних інтересів людини.

Так, з початку 2017 року до Кіровоградської місцевої прокуратури надійшло 1 279 звернень громадян, з яких по суті прокурорами розглянуто – 975. Майже 295 звернень скеровано за належністю в інші відомства для вирішення, оскільки відповідно до конституційних функції прокуратури та Закону України «Про прокуратуру», ці звернення не відносяться до компетенції органів прокуратури.
В більшості випадків скарги надходили з питань неналежного стану досудового розслідування у кримінальних провадженнях, а саме 552 звернення, з яких за результатами розгляду 33 звернень внесені відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування та розпочате досудове розслідування.
Слід зазначити, що прокуратурою також приділяється значна увага належній організації особистого прийому громадян. Безпосередньо до прокуратури на особистому прийомі звернулось 575 громадян. Керівником прокуратури прийнято 60 осіб.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1693