Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2017
Розгляд запитів про надання публічної інформації за перший квартал 2017 року.
До органів прокуратури області уподовж 3 місяців поточного року надійшло 17 інформаційних запитів,  в т.ч.  до апарату  прокуратури області – 13. З них розглянуто 14 інформаційних запити, у тому числі 11 апаратом прокуратури області та 3 місцевими  прокуратурами. Для розгляду належним розпорядникам скеровано 3 запити.
За результатами розгляду 11 інформаційних запитів надано інформацію, з них апаратом прокуратури області задоволено 10, місцевими прокурорами - 1 запит. Роз’яснено вимоги законодавства за результатами розгляду 1 запиту. У 2 випадках у наданні інформації відмовлено у зв’язку із віднесенням її до категорії з обмеженим доступом та з інших підстав, передбачених законом.
Найчастіше запитувалася інформація з питань досудового розслідування – 4; організаційно-розпорядчої діяльності – 2; з питань представництва інтересів громадян і держави в суді, підтримання державного обвинувачення, кадрів – по 1. З інших питань розглянуто 5 запитів.
Рішення про відстрочку в задоволені запитів органами прокуратури областей не приймались.
Запитів, на які згідно з Законом відповідь надається протягом 48 годин, не надходило. Усі їх розглянуто в строки, визначені ч. 1 ст.20 Закону, тобто упродовж 5 робочих днів.
Перевіркою дотримання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» порушень порядку і строків  розгляду запитів на інформацію, а також неправомірного використання  інформації з обмеженим  доступом  в органах прокуратури області не виявлено.
Дії чи бездіяльність працівників прокуратури  при розгляді запитів на інформацію в судовому порядку не оскаржувалися.

кількість переглядів: 630