Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2013
Стан розгляду запитів на інформацію у прокуратурі Кіровоградської області
 
      Упродовж 12 місяців минулого року до органів прокуратури Кіровоградської області надійшло 63 запити на отримання публічної інформації.
         За вказаний період розглянуто 48 запитів, 15 – направлено до інших відомств, як належним розпорядникам інформації.
         Із загального числа розглянутих, надано інформацію на 30 запитів, відмовлено у задоволенні 7 запитів. За наслідками розгляду 11 запитів надано роз’яснення. Строки розгляду запитів не продовжувались.
Із розглянутих запитів - 9 стосувались питань правозахисної діяльності,  9 – питань досудового слідства, 1 – питань підтримання державного обвинувачення в суді, 2 – питань представництва інтересів громадян та держави в суді, 3 – кадрових питань, 2 – питань організаційно-розпорядчої діяльності та 22 – інших питань.
За вказаний період безпосередньо до прокуратури області надійшло 32 запита на інформацію, що становить 50,1% від загальної кількості, з яких розглянуто 23. За належністю іншим розпорядникам інформації направлено 9 запитів, з яких 4 – підпорядкованим прокурорам.
За результатами розгляду надано інформацію на 14 запитів, відмовлено у наданні інформації у 3 випадках та надано роз’яснення на 6 запитів.
Запитувалася інформація з кадрових питань – 3, з питань досудового слідства – 5, 1 – з питань підтримання державного обвинувачення в суді, 1 – з питань представництва інтересів громадян та держави в суді, 1 – з питань організаційно-розпорядчої діяльності та 12 – з інших питань.
До підпорядкованих прокуратур надійшов 31 запит. До Світловодської міжрайпрокуратури  - 5, прокуратур Олександрівського району – 4, Маловисківського району, Кіровського району м.Кіровограда, Знамянської міжрайонної прокуратури - по 3, Гайворонського, Долинського, Компаніївського, Новомиргородського районів – по 2, до прокуратур  Ленінського району м. Кіровограда, м. Олександрії та прокуратур Новоархангельського, Новоукраїнського, Устинівського районів – по 1.
В основному запити надходили від громадян (54), 4 – від громадських об’єднань, 4 від засобів масової інформації та 1 з інших установ.
Електронною поштою надійшло  16 запитів, поштовим  зв’язком – 41 та 6 подано на особистому прийомі.
Упродовж 2012 року до структурного підрозділу з питань забезпечення доступу до публічної інформації надійшло 30 звернень  громадян, з яких 13 первинних звернень направлено підпорядкованим прокурорам, 17 вирішено.
         Із вирішених звернень у 5 випадках оскаржувались відповіді прокурорів районної ланки, у 12 – дії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та контролюючих органів  щодо додержання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації». За результатами розгляду звернень заявникам надавались роз’яснення щодо сфери дії та порядку застосування вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Окрім виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», як розпорядником публічної інформації, органами прокуратури Кіровоградської області проводились перевірки додержання його вимог іншими суб’єктами правовідносин у сфері доступу до публічної інформації.
За результатами перевірок розглянуто 28 подань і приписів прокурора  про усунення порушень цього закону, задоволено 10 протестів. За наслідками розгляду вказаних документів прокурорського реагування до відповідальності  притягнуто 25 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.
 
                  

кількість переглядів: 74691