Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2023

Збитків майже на мільйон. На Кіровоградщині оголосили про підозру керівниці управління освіти за купівлю генераторів

У місті Знам'янка Кропивницького району Кіровоградської області оголосили про підозру за купівлю генераторів за завищеними цінами начальниці відділу освіти. Про це Суспільному розповів керівник обласної прокуратури Ян Стрелюк. За його інформацією, сума завданих збитків складає 822 тисячі гривень.

Взимку 2022 року прокуратура розпочала перевірку закупівлі 14 генераторів для шкіл і дитячих садків Знам'янської громади Кропивницького району. З міського бюджету на це витратили 1 544 133 гривень. Їх купили в товариства з обмеженою відповідальністю "БК Левітан".
Нині прокурори подали два клопотання про обрання Людмилі Клименко запобіжного заходу. "Це тримання під вартою з можливістю внесення застави та відсторонення її від займаної посади. Також ми перевіримо реальну вартість генераторів, при завезенні в Україну, тому що вони китайського виробництва, та з'ясуємо їх ціну у виробника. Можливо ця сума збитків буде і більшою. Окрім цього, оцінимо дії підрядника, який поставив саме ці генератори", – сказав керівник прокуратури.
Справу розслідують за частиною 2 статті 364 "Зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам". Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі з забороною займати посади строком до трьох років.
Керівниця Знам'янського відділу освіти Людмила Клименко у коментарі Суспільному розповіла, з матеріалами справи ознайомилась. Винною себе не вважає.

 
Суспільне. Кропивницький, 20 червня 2023 року
https://suspilne.media/511273-suma-zbitkiv-822-tisaci-na-kirovogradsini-ogolosili-pro-pidozru-kerivnici-upravlinna-osviti-za-kupivlu-generatoriv/?fbclid=IwAR1lEyFtYf9NnC2Q3AOCvIuIFM8YF6eOaQyyxZnRhhJ5RFu0an9I_PxAdFU

кількість переглядів: 321