Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2021

Повідомлено про підозру трьом службовим особам медичного закладу Кіровоградщини, які у складі організованої групи вчинили привласнення півмільйона бюджетних коштів, призначених для виплат медпрацівникам

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом членам злочинної групи з числа  працівників сфери охорони здоров’я  за фактом привласнення бюджетних коштів  шляхом зловживання службовим становищем службовими особами одного із комунальних  медичних  підприємств м. Олександрія  (ч. 5  ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що  вказані службові особи  комунальної медичної установи та  посадова особа  управління охорони здоров’я  Олександрійської міської ради з метою заволодіння бюджетними коштами, у період  з травня 2018 року  по квітень 2020 року, зловживаючи своїм службовим становищем, внесли недостовірні відомості до офіційних документів привласнивши у такий спосіб грошові кошти призначені для виплат заробітної плати медпрацівникам комунального закладу.  Таким чином учасники злочинної групи завдали збитків  комунальному підприємству на загальну суму понад 503 тис грн.
У рамках розслідування, усім трьом фігурантам справи повідомлено про підозру  за  ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України, тобто організація заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, у складі організованої злочинної групи.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області. Оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області ДСР Нацполіції України.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 732