Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2016

Анатолій Коваленко: Поліцейські погрожували відібрати у пенсіонера квартиру, а його самого кинути за грати. Прокуратура припинила діяльність злочинної групи

За якісної роботи прокуратури Кіровоградської області встановлено причетність заступника начальника Кіровоградського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області до організації злочинного угрупування.

Про це повідомив прокурор Кіровоградської області Анатолій Коваленко в ході брифінгу, що відбувся сьогодні, 29 жовтня.
За його словами даний факт встановлено прокуратурою в рамках досудового розслідування резонансного кримінального провадження щодо вимагання та отримання 8,5 тисяч доларів США хабара трьома оперуповноваженими Кіровоградського відділу поліції наприкінці червня 2016 року.
«Слідчі прокуратури встановили, що саме заступник начальника Кіровоградського відділу поліції створив та очолив злочинне угрупування. Крім чотирьох поліціантів до банди входив відомий у Кропивницькому «кримінальний авторитет». Він і навів  перевертнів у погонах на свого колишнього знайомого – мешканця обласного центру пенсійного віку, оскільки достовірно знав про наявність у потерпілого значної суми грошових коштів і вільної квартири у центрі міста На виконання детально опрацьованого злочинного плану зловмисники ввірвалися до квартири пенсіонера, прикували його кайданками, спричиняючи тілесні ушкодження, вимагали грошові кошти за закриття кримінального провадження. Після чого, потерпілий був доставлений у відділення поліції до організатора, де залякування продовжилось. Чоловікові, вразі несплати коштів, погрожували фізичною розправою, притягненням до кримінальної відповідальності за розбещення неповнолітніх та відібранням житла. Тож, він був вимушений почати процес продажу своєї квартири. При цьому, до моменту одержання грошових коштів його весь час супроводжував один із членів групи», - розповів прокурор області та додав, що правоохоронців вже звільнено з займаних посад.
Крім того, під час брифінгу Анатолій Коваленко детально поінформував журналістів про стан досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні. «Всім фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.368 (вимагання та отримання неправомірної вигоди), ч.2 ст.162 (порушення недоторканності житла), ч.2 ст. 127 (катування), ч.5 ст.185 (крадіжка), ч.3 ст.15 ч.3 ст.365 (перевищення влади) та ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, з додатковою кваліфікацією – вчинення злочинів у складі організованої злочинної групи.   На час досудового розслідування двом колишнім поліцейським обрано запобіжні заходи у тримання під вартою без можливості внесення застави. Інші клопотання прокуратури щодо обрання запобіжних заходів перебувають на розгляді суду. Крім того, один із членів злочинної групи, так званий «кримінальний авторитет» нині переховується від слідства, його оголошено у державний розшук», - проінформував він.
Насамкінець, Анатолій Коваленко  наголосив, що керівництво Головного управління Національної поліції в області адекватно відреагувало на протиправну діяльність підлеглих і готове до дійсного очищення рядів реформованого відомства. 
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області             

кількість переглядів: 1316