Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2016

На Кіровоградщині прокуратурою викрито еколога під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 8 тис грн

Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області за оперативного супроводу СБУ на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 8 тис грн викрито працівника Державної екологічної інспекції в Кіровоградській області.

Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища вимагав кошти з керівника приватного підприємства в сумі 8 тис грн за вирішення питання не притягнення його до відповідальності та не нарахування збитків у сумі близько 100 тис грн за вирубку лісу. Кошти 24-річний спеціаліст одного з відділів Державної екологічної інспекції в області, який пропрацював на посаді біля трьох місяців, отримував в два етапи. Під час передачі другої частини коштів у сумі 5 тис грн його було затримано слідчими прокуратури разом із працівниками СБУ.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Наразі особу затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні вказаного злочину та обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 724