Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2015

Прокуратура була, є і залишиться в подальшому органом, який стоятиме на сторожі законності та правопорядку в державі, - Анатолій Коваленко

Вчора, 28 липня, прокурор Кіровоградщини Анатолій Коваленко на оперативній нараді з міжміськрайпрокурорами та керівниками структурних підрозділів апарату підвів підсумки роботи органів прокуратури Кіровоградської області у першому півріччі поточного року та визначив завдання на наступний період в умовах законодавчих змін і реформування органів прокуратури.

У ході її проведення, керівництвом прокуратури Кіровоградщини проаналізовано напрацювання, визначено шляхи усунення наявних недоліків та невідкладні заходи, пов’язані зі скороченням штатної чисельності, оптимізацією структури й реорганізацією місцевих прокуратур.
Анатолій Коваленко зазначив, що головними проблемами та питаннями, які потребують впливу та вирішення органами прокуратури, залишаються забезпечення належної координації діяльності правоохоронних органів по боротьбі зі злочинністю,  спрямування їх зусиль на протидію корупції, зокрема хабарництву, виявлення злочинів, скоєних у складі організованих груп та представництво інтересів громадянина і держави у судах.
Крім цього, прокурор області акцентував увагу присутніх і на тому, що друге півріччя пройде в процесі реорганізації. "На сьогодні ми маємо новий Закон України «Про прокуратуру», який вступив у дію 15 липня поточного року та має на меті побудову прокуратури сучасної європейської держави. Наслідком цього стало подальше реформування органів прокуратури, один з етапів якого вже розпочато – організація та проведення конкурсів на зайняття керівних посад у місцевих прокуратурах, а в подальшому – на посади прокурорів місцевих прокуратур. Однак, жодні обставини не повинні стати перепоною до належного виконання кожним прокурором покладених на нього Законом завдань щодо забезпечення законності та правопорядку в державі», - наголосив Анатолій Іванович.
 
 
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1082