Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2023

Реальний строк покарання замість виправдування у скоєному злочині

Завдяки принциповій та послідовній позиції прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури в апеляційній інстанції, чоловіка, який спричинив тілесні ушкодження своєму знайомому і був виправданий судом першої інстанції, засуджено до  5 років ув’язнення.

Прокурори довели вину 48-річного обвинуваченого, який у січні 2021 року заподіяв тілесні ушкодження  своєму знайомому. Подія сталася в  селі  Миколаївка Кропивницького району у приватному домоволодінні потерпілого. Між чоловіками, які  випивали за спільним столом, виник конфлікт.  У результаті,  обвинувачений  ножем наніс потерпілому  кілька ударів, спричинивши останньому проникаюче ножове поранення черевної порожнини.
Кіровоградський районний суд не побачив в діях обвинуваченого ознак кримінального правопорушення і виправдав чоловіка, мотивуючи своє рішення  «недоведеністю вчинення ним даного кримінального правопорушення».
Не погодившись з таким рішенням суду, прокуратура оскаржила його. Колегією суддів судової палати у кримінальних справах Кропивницького апеляційного суду повністю враховано доводи та докази прокурора щодо підвищеної суспільної небезпеки вчиненого злочину, умисності дій, а також особи обвинуваченого, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Відтак апеляційну скаргу прокурора задоволено. Виправдувальний вирок скасовано та ухвалено новий – чоловіка визнано винним за ч.1 ст.121 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.
Засудженого взяли під варту  в залі суду одразу після проголошення вироку.

кількість переглядів: 694