Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2023

Привласнення понад пів мільйона бюджетних коштів під час обробітку землі освітнього закладу

У Бобринці фермер відзвітував про використання ним дельтаплану(!) для кроплення сільгоспземель профтехучилища  та «списав» за це бюджетні кошти.  Наразі прокурори Кіровоградської обласної прокуратури повідомили йому про підозру за фактом привласнення майна у великому розмірі, вчинене в умовах воєнного стану (ч.4 ст.191 КК України).

За даними слідства, керівник сільгосппідприємства уклав договір  на обробіток понад 200 гектар сільськогосподарських земель  професійно-технічного училища, що у м. Бобринець.
Виконуючи роботи, що  прописані умовами договору, підозрюваний, з метою власного збагачення,  вчинив  привласнення грошових коштів  освітнього закладу за рахунок завищення вартості робіт та товарно-матеріальних цінностей.
 Так,  подаючи звітну документацію  про виконані роботи, включив до актів неправдиві відомості  про послуги, які і не планував виконувати. Йдеться, зокрема  про послугу внесення добрив з повітря за допомогою дельтаплану.
У своїх звітах фермер завищив ще й вартість  використаного дизельного пального.
У результаті протиправних дій  підозрюваного державі заподіяно збитків на загальну суму 550 тис гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в області, оперативний супровід – співробітники УСБУ в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 681