Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2023

У протиправний спосіб заволоділи врожаєм зернових більш ніж на 7 млн грн: на Кіровоградщині повідомлено про підозру членам злочинної групи

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури  повідомлено про підозру чотирьом членам злочинної групи за фактом шахрайства вчиненого в особливо великому розмірі (ч.4 ст.190 КК України).

За даними слідства, угрупування, яке спеціалізувалось на злочинах в агросфері, організував уродженець Олександрійського району, раніше неодноразово судимий за корисливі злочини, за участі ще трьох осіб - мешканців Київщини.
Фігуранти справи у шахрайський спосіб привласнили понад 1100 тонн врожаю зерна кукурудзи, вводячи в оману керівників фермерських господарств, видаючи себе за впливових агропідприємців.
Шахрайська схема була продумана до дрібниць, аби в фермерів не виникало сумнівів, що вони мають справу з солідними підприємцями: Одні - відповідали за комунікацію з продавцями, інші - за логістику, за потреби - швидко вирішували питання оренди складських приміщень. В соцмережах розміщували оголошення про викуп сільгосппродукції, домовлялися про строки оплати, зустрічали вантажівки із зерном та по мінімалці оплачували продукцію.
Час спливав, а повного розрахунку з фермерами ділки не проводили, відбивались «обіцянками» вигадуючи при цьому  різні історії.
За період  з осені 2022 до весни 2023 року, учасники групи у вказаний  спосіб заволоділи збіжжям кукурудзи на загальну суму понад 7 млн грн.
У ході санкціонованих обшуків у фігурантів вилучено документацію, печатки, банківські картки  та вантажні автомобілі.
Прокурори уже звернулися до суду з клопотанням щодо обрання усім підозрюваним запобіжних заходів - тримання під вартою.
Досудове розслідування - СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - УСР Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі України.

кількість переглядів: 489