Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2023

Фіктивне працевлаштування задля уникнення мобілізації: повідомлено про підозру екскерівнику ВАТ«Кіровоградгаз» та кадровику підприємства

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької окружної прокуратури  повідомлено про підозру колишньому голові правління ВАТ «Кіровоградгаз» та колишньому начальнику відділу кадрів за фактом привласнення майна,  вчинене в умовах воєнного стану (ч.4 ст.191 КК України).

За даними слідства, посадовці газової компанії фіктивно працевлаштували на підприємство критичної інфраструктури військовозобов’язаних з числа місцевих мешканців з метою ухилення останніми мобілізації. Офіційне працевлаштування на держпідприємстві критичної інфраструктури забезпечувало ухилянтам бронь від військової служби  на час мобілізації.
Окрім того, працевлаштованим проводилось нарахування заробітної плати, тоді як професійні обовʼязки за посадами згідно штатного розпису вони  не виконували та на підприємстві, як працівники, не зʼявлялись.
Протиправними діями фігурантів справи державному підприємству завдано збитків на суму майже 400 тис грн.
У ході санкціонованих обшуків, проведених правоохоронцями у підозрюваних, вилучено оргтехніку, телефони, чорнову бухгалтерію та інші докази протиправної діяльності.
Наразі в рамках слідства перевіряється причетність  й інших осіб до скоєння злочину.
Досудове розслідування здійснюють слідчі  СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - співробітники Управління СБУ в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 740