Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2023

Мав провести комплекс сільгоспробіт на землях освітнього закладу за бюджетний кошт: підозрюють керівника підрядної фірми

За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури повідомлено про підозру директору ТОВ, який зловживаючи службовим становищем привласнив бюджетні кошти навчального закладу (ч.5 ст.191 КК України).

 

За даними досудового розслідування, у травні 2021 року між вишем обласного центру та сільськогосподарським товариством укладено договір на проведення комплексу робіт із вирощування врожаю сільськогосподарських культур на загальну суму 3,9 млн грн.
Вказані роботи підрядне підприємство повинно було здійснити за бюджетні кошти освітнього закладу. Підрядник натомість виконав роботи частково – без внесення передбачених договором добрив та проведення узгоджених сторонами робіт. При цьому, зловживаючи службовим становищем, підписав та надав до оплати акт виконаних робіт на повну суму.
Наразі слідством встановлено та підтверджено експертними дослідженнями, що внаслідок протиправних дій керівник підрядної фірми безпідставно привласнив майже 750 тис. грн бюджетних коштів.
Триває слідство.
Досудове розслідування провадження здійснюють слідчі Кропивницького районного управління поліції ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 722