Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2023

«Вас відпрацьовує СБУ за звʼязки з РФ» - на Кіровоградщині викрито шахрая

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури  повідомили про підозру мешканцю Кіровоградщини за фактом підбурювання до надання неправомірної вигоди службовим особам державних органів та  шахрайства.

За даними слідства, підозрюваний, у минулому нотаріус, обрав шлях легкого заробітку. Мешканець Кропивницького звернувся до нього, як до досвідченого правника,  за роз’ясненням механізму отримання перерахунку пенсії.  Достовірно знаючи, що чоловік кілька років працював у рф, а зараз має проблеми з отриманням певних довідок, увів в оману потерпілого та його дружину, переконавши їх, що складнощі  отримання документів виникли саме через  потрапляння чоловіка у бази даних  СБУ, як особи, яка має зв’язки з країною-агресором.
Підозрюваний  був переконливим та порадив зляканим людям, якомога швидше «вирішити проблему». Ціна питання  - 100 тис грн неправомірної вигоди посадовцям СБУ за виключення чоловіка з баз даних спецслужби.
Викрили спритника безпосередньо під час передачі частини коштів.
За клопотанням прокурорів підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави.
Досудове розслідування -  СУ ГУНП в області, оперативний супровід – ГУ ВБ Управління СБУ.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 847