Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2023

Збив людину та втік з місця аварії: прокуратура домоглась реального покарання для винуватця ДТП

За принципової позиції прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури до 5 років позбавлення волі засуджено водія, який у стані алкогольного сп'яніння здійснив наїзд на пішохода та втік з місця злочину.

Подія мала місце у Маловисківському районі. Потерпілий чоловік похилого віку  у результаті ДТП отримав тяжкі тілесні ушкодження.
За інформацією  процесуального прокурора  по справі  Ігоря Васильківа у цій справі прокуратура відстояла свою послідовну й непохитну позицію, пройшла дві судові інстанції, і домоглась для винуватця  аварії справедливого покарання.
Районний суд, розглядаючи справу, не взяв до уваги  беззаперечні докази вини водія, які були надані прокурором, і виніс обвинуваченому вирок, не пов'язаний з позбавленням волі. Прокурор не погодився з таким м’яким рішенням суду, зважаючи на тяжкість скоєного.
Незаконність, необґрунтованість і невмотивованість рішення суду першої інстанції  слугувало приводом до подання прокурором апеляційної скарги.
Днями колегія суддів Кропивницького апеляційного суду скаргу прокурора задовольнила. У справі проголошено новий вирок  -  33 річного водія визнано винним  в інкримінованих злочинах та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавлення права керувати транспортними засобами  строком на  2 роки.

кількість переглядів: 908