Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2023

Впроваджувала стандарти освіти держави-агресора: судитимуть освітянку з Херсонщини

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно  директора Новокаховського аграрного коледжу за колабораційну діяльність (ч.3 ст.111-1 КК України).

За даними слідства, з початку повномасштабної агресії з боку рф обвинувачена залишилась на окупованій території м. Нова Каховка Херсонської області та перейшла на бік ворога.
Прихильниця «русского мира» добровільно зайняла посаду «директора Новокаховського аграрного коледжа» та впроваджувала стандарти освіти рф. Перебуваючи на посаді  керівника освітнього закладу, пропагувала окупацію України, займалася набором абітурієнтів та педагогічного складу, повністю переорієнтувавши навчання закладу під вимоги  освітніх процесів  країни-агресора.
Окрім того, вона, як директор, дозволила використовувати приміщення коледжу для  проведення референдуму щодо приєднання території Херсонщини до територій рф.
Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду в порядку заочного провадження.
Досудове розслідування – Управління СБУ у Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 895