Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2023

Підтримував фінансово незаконні воєнізовані формування країни-агресора

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури  повідомили місцевому мешканцю про підозру  у колабораційній діяльності (ч.4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства,  підозрюваний  підтримував збройну агресії РФ проти України «і словом, і «ділом». Чоловік здійснював передачу матеріальних ресурсів незаконним збройним воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території.
За допомогою електронних платіжних систем він проводив перекази криптовалюти на криптовалютні гаманці, які  були створені, і у подальшому використовувались, саме для фінансової підтримки окупаційних військ  країни-агресора, та різних їх незаконних  воєнізованих формувань.
За місцем проживання фігуранта справи під час  санкціонованих обшуків вилучено мобільні термінали та комп’ютерну техніку.
Триває слідство. Досудове розслідування – УСБ в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1103