Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2023

Керівник підрядної організації у змові з інженером заволоділи майже 3 млн грн на ремонті доріг

    Прокурори Кропивницької окружної прокуратури повідомили про підозру керівнику підрядної організації з м. Олександрія, який при виконанні робіт з ремонту автомобільних доріг вартістю 50 млн грн привласнив майже 3 млн гривень.

За версією слідства, керівник підрядної організації вступив у злочинну змову з інженером (власним сином) з метою привласнення бюджетних коштів. Так, підрядники виконували неякісно або не виконували взагалі роботи з поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування. При цьому до актів виконаних робіт вносили недостовірні відомості про начебто виконані роботи.
Відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи загальна сума збитків, спричинених вищевказаними злочинними діями підозрюваних, становить 2,8 млн гривень.
На даний час, керівнику підрядної організації та інженеру повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
Слідство, що здійснюється слідчими СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області, триває.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 944