Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2023

Смертельна аварія неподалік Помічної: водія судитимуть

    Грубе порушення правил дорожнього руху, перевищення допустимої швидкості  у складних погодних умовах, і як результат - лобове зіткнення із зустрічним авто.  Кіровоградською обласною прокуратурою затверджено обвинувальний акт відносно місцевого мешканця за фактом смертельної ДТП.

Транспортна пригода  сталася у січні цього року, на території Новоукраїнського району, між населеними пунктами с. Піщаний Брід та м. Помічна. Обвинувачений, керуючи автомобілем  “Mitsubishi”  не обрав  безпечної швидкості руху в складних погодних умовах, що призвело до його заносу,  втрати керованості та подальшого виїзду на зустрічну смугу, де відбулось зіткнення з автомобілем  “Renault”.
У результаті аварії 46-річний водій автомобіля “Renault” отримав тяжкі тілесні ушкодження, що призвели до його смерті.
Досудове розслідування провадження завершено. Подальшу долю обвинуваченого вирішуватиме суд. Водієві інкримінується ч.2 ст. 286 КК України. Санкція статті за цей вид злочину передбачає покарання від трьох до восьми років позбавлення волі.
Слідство здійснювалось СУ ГУНП України в області під процесуальним керівництвом  обласної прокуратури.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 882