Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2023

Координаційна нарада керівників правоохоронних органів відбулась у Кіровоградській обласній прокуратурі (ФОТО)

    Стан захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану обговорено на координаційній нараді керівників правоохоронних органів, яка відбулась сьогодні, 9 березня 2023 року, у Кіровоградській  обласній прокуратурі.

Відкриваючи засідання, керівник обласної прокуратури Ян Стрелюк відзначив низку позитивних здобутків на ниві правопорядку, яких було досягнуто спільною та злагодженою роботою у році, що минув.
Основний же меседж свого виступу Ян Стрелюк закцентував саме на першочергових та пріоритетних завданнях діяльності правоохоронних органів регіону у поточному, 2023 році.  
У першу чергу - це забезпечення детальної фіксації та розслідування воєнних злочинів вчинених військовими країни агресора, а також викриття та розслідування кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки нашої країни.  Окремої, посиленої уваги з боку правоохоронних органів потребує питання додержання законодавства у бюджетній сфері - зокрема щодо привласнення та розтрати коштів, виділених на відновлення зруйнованої або ж пошкодженої інфраструктури, ухилення від сплати податків, сфера кібербезпеки. Також серед пріоритетів залишається забезпечення подальшої конфіскації активів та майна суб’єктів підприємницької діяльності, засновники або бенефіціари яких прямо чи опосередковано є РФ, РБ або їх резиденти.
За підсумками координаційної наради були напрацьовані дієві спільні заходи, виконання яких сприятиме зміцненню законності та правопорядку в регіоні.
У нараді взяли участь  голова Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович,  начальник ГУНП  України в Кіровоградській області Роман Козьяков, начальник УСБ України в Кіровоградській області  Сергій Кононенко, директор територіального управління ДБР розташованого у місті Миколаєві Олександр Козленко, а також  керівники  управлінь й   відділів поліції та керівники  окружних прокуратур.
 

кількість переглядів: 1138