Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2023

Викрито недобросовісних підрядників, які наживались на бюджетних коштах ремонтуючи сільські амбулаторії

    Прокурори продовжують системну роботу з викриття та притягнення до відповідальності осіб, протиправні дії яких  завдають збитків державному бюджету.

 

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно директора товариства за фактами заволодіння майном у великих розмірах та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
За даними слідства, обвинувачений у 2018 році виграв тендер з будівництва сільської лікарської амбулаторії у селищі Єлисаветградка Олександрівської громади. Внаслідок завищення підрядником ціни на обладнання, включеного до загальної вартості підрядних робіт по об’єкту обласному бюджету спричинено  збитки на  суму 330 тис гривень.
Аналогічне кримінальне правопорушення викрито прокурорами Олександійської окружної прокуратури. Здійснюючи ремонт амбулаторії у с. Велика Скельова Олександрійської громади підрядник заволодів 151 тис грн бюджетних коштів. На даний час керівнику товариства повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання  службовою особою своїм службовим становищем) КК України. Триває слідство.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 921