Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2023

Прокуратура через суд повернула з протиправного користування земельну ділянку водного фонду вартістю понад 20 млн грн

    Застосовуючи заходи представницької діяльності, прокурори повернули територіальній громаді  Світловодщини 25 гектар земель водного фонду.

За представницької діяльності прокурорів Олександрійської окружної прокуратури Великоандрусівській сільській територіальній громаді повернуто з протиправного користування  земельну ділянку водного фонду,  оціночна вартість якої складає понад 20 млн гривень. Окрім того, суд своїм рішенням  зобов’язав  відповідача  сплатити заборгованість з орендної плати за землю.
Як з’ясували прокурори, громадянин отримав вказану землю  в оренду і використовував її для риборозведення.   Ще у січні 2015 року договір оренди закінчився,  і згідно його вимог наймач повинен був  повернути орендодавцеві земельну ділянку,   однак,  він протиправно продовжував  використовувати водний фонд  для господарських потреб.
Прокурори, реагуючи на порушення закону, звернулися до суду з позовом про повернення земель з незаконного користування. Суд позовні вимоги прокурора  задовольнив  у повному обсязі.

кількість переглядів: 956