Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2023

Незаконний видобуток корисних копалин на 74 млн грн – на Кіровоградщині судитимуть директора товариства

    Прокурори затвердили обвинувальний акт стосовно виконавчого директора одного з  товариств, який у протиправний спосіб здійснив видобуток граніту, спричинивши мільйонні збитки довкіллю.

Так, слідством встановлено, що дана службова особа, достовірно знаючи, що проведення масового вибуху та добування надр буде відбуватись поза межами спеціального дозволу, шляхом підроблення офіційних документів, вчинила незаконний видобуток корисної копалини загальнодержавного значення, внаслідок чого довкіллю заподіяно шкоду в розмірі понад 74 млн гривень.
Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.4 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України. Санкцією статті за цей вид злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю відповідно.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1065